Keurmerken Taxatie

Stichting VastgoedCert

Sinds 2004 bestaat de Stichting VastgoedCert, het kwaliteitsregister van taxateurs. Het branchbrede platform waarborgt de kwaliteit van taxateurs. Alle taxateurs die bij de stichting geregistreerd staan voldoen aan hoge eisen. Tegenwoordig bestaat er geen wettelijke beëdiging voor taxateurs. Iedereen mag zich dan ook taxateur noemen. Dit is een risicovolle ontwikkeling, bij het taxeren van een woning is immers veel geld gemoeid. Let dus goed op of u met een geregistreerde taxateur te maken heeft.

Stichting VastgoedCert is voortgekomen uit de voormalige vakbekwaamheidregisters van de Stichting Certificatie en Registratie Makelaar-Taxateurs o.z. (CRMT), de Stichting Register Taxateurs (SRT), het Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs (NRVT) en de Stichting WOZ.

Register Vastgoed Taxateurs

Het Register Vastgoed Taxateurs (RVT) is een branchevereniging van taxateurs. Alle taxateurs die zijn aangesloten bij het RVT zorgen voor een gedegen taxatierapport. Zij zijn gespecialiseerd in het opstellen van taxatierapporten. RVT-taxateurs kennen de regio waarin zijn taxeren en het beeld dat bestaat over uw wijk. Zo kunnen zij de invloed die de omgevingskenmerken op de waarde van uw woning heeft bepalen. Daarnaast zijn alle RVT-taxateurs op de hoogte van de plannen van de gemeente en de voorschriften. Bij het taxeren van uw woning kan de RVT-taxateur u precies uitleggen hoe hij de waarde bepaald heeft.

Vragen? Neem contact op!

    Naam:*
    Email:*
    Telefoonnummer:*
    Toevoegingen of opmerkingen:*