Taxatie Bedrijfspand

De waarde van uw bedrijfspand achterhalen? Vraag nu de bedrijfspand taxatie aan! Wij reageren zo spoedig mogelijk en gezamenlijk plannen wij een taxatieafspraak in.

  Naam* Telefoon*
  Email* Adres*
  Postcode* Plaats*
  Doel* Verbouwing*
  Soort Validatie*
  Uw bericht:

  Extra informatie
  Een betrouwbare en actuele taxatie van uw bedrijfspand laat zien hoe uw bedrijf er precies voor staat. Een bepaling van de waarde van uw bedrijfsruimte, winkelruimte of horecapand is noodzakelijk bij de berekening van uw reserves. Een taxatie van uw bedrijfspand is niet alleen handig, maar in veel gevallen ook verplicht.

  De kosten voor het taxeren van een bedrijfspand starten vanaf € 995,- en zijn afhankelijk van het object.
  Vul het aanvraag formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  In de volgende situaties is het noodzakelijk of verstandig om uw bedrijfspand te laten taxeren:

  • Aan- of verkoop van uw bedrijfspand
  • Familiaire of fiscale overdracht
  • Het doen van belastingaangifte
  • Het nemen van beleggingsbeslissingen
  • Bezwaarprocedure tegen de WOZ beschikking (WOZ taxatie)
  • Afsluiten van verzekering voor de opstal van uw bedrijfspand
  • Financiële rapportage (verplicht periodiek vastleggen van de actuele waarde van uw bedrijfspand)
  • Bij beslissingen om te investeren of te financieren
  U kunt als ondernemer verschillende soorten taxaties laten uitvoeren in verband met uw bedrijfspand:

  Taxatie Bedrijfspand t.b.v. aankoopbeslissingen

  Deze taxatie is voor als u een bedrijfspand, kantoor of winkel gaat kopen. Een taxatie bedrijfspand geeft u dan een onafhankelijk advies over de waarde en bestemming van het pand. Zo kunt u zelf bepalen of de ruimte voldoet aan uw verwachtingen van de prijs, de kwaliteit en de

  Taxatie t.b.v. de Belastingdienst

  Bij het doen van belastingaangifte moet u de waarde aangeven van uw onroerend goed. Met een taxatie heeft een betrouwbaar en deskundige schatting van de waarde van uw bedrijfspand. In het taxatierapport geeft de taxateur een advies over de waarde, mogelijkheden en bestemming van uw pand.

  Taxatie t.b.v. financieringen

  Deze taxatie heeft u als ondernemer nodig bij de financiering van de aankoop van een pand of ruimte. Ook als u een bestaande financiering afsluit of uw huidige bedrijfspand gaat verbouwen is deze vorm van taxatie geschikt.

  Taxatie t.b.v. verkoopbeslissingen

  Deze vorm van taxatie is voor als u uw bedrijfspand, kantoor of winkel wilt verkopen. Met een taxatie krijgt u een onafhankelijk advies over hoeveel u voor uw ruimte kunt vragen. In het taxatierapport staat een bepaling van de waarde, mogelijkheden en bestemming.

  Balanswaardebepaling

  Een balanswaardebepaling geeft de waarde aan van uw bedrijfspand op een bepaald moment. Deze waarde kunt u gebruiken bij het vaststellen van het bedrijfskapitaal. Hierbij is het belangrijk dat u per peildatum een goede waarde hanteert voor de balans en jaarrekening.
  Huurprijsadvies. De huurprijstaxatie kunt u laten uitvoeren als u een bedrijfsruimte, kantoor of winkel huurt of verhuurt. Het advies gaat over de huurwaarde van het pand in verband met het gebruik, de mogelijkheden en het bestemmingsplan.

  Minnelijke waarderingen

  Een minnelijke waardering is een taxatie van een bedrijfspand in verband met de aangifte voor het Recht van Successie na het overlijden van een gerechtigde. Deze taxatie wordt verzocht door de erfgenamen. De taxateur bepaalt de waarde samen met een taxateur van de Belastingdienst. Deze waarde is bindend voor beide partijen.

  Vaststellingsovereenkomst Belastingdienst

  De taxatie bedrijfspand doet de taxateur samen met een taxateur van de Belastingdienst. Naast het schatten van de waarde van het bedrijfspand, bepalen zij ook het vermogen van onderneming/ondernemer en de inbreng- of ontrekkingswaarde bij een onderneming. U kunt een vaststellingsovereenkomst aanvragen bij de Belastingdienst.

   Naam:*
   Email:*
   Telefoonnummer:*
   Toevoegingen of opmerkingen:*