Taxatie Informatie

Wij zijn van mening dat u alle informatie tot uw beschikking moet hebben wanneer u een taxatie nodig heeft. Vandaar dat wij een uigebreide uitleg geven over het wat en hoe van taxaties. Hieronder treft u een overzicht van de door ons belangrijk geachte onderwerpen:

Wat is een taxatie?

Een taxatie is een bepaling van de waarde van een woning, bedrijfspand of ander object. Dit wordt gedaan door een onafhankelijke, erkende taxateur die kennis van zaken heeft. Als u een object wilt verzekeren of verkopen is het belangrijk om het te laten taxeren. Meer informatie over wat een taxatie is.

Informatie over het taxatierapport

In een taxatierapport staat belangrijke informatie over de woning of het object dat u heeft laten taxeren. Zo’n rapport kan zeer handig zijn bij prijsonderhandelingen.  Meer informatie over het taxatierapport.

Redenen voor een taxatie

Er zijn verschillende redenen waarom u een taxatie kunt laten uitvoeren. Als u een hypotheek afsluit of oversluit vraagt uw bank of andere financiële instelling om een taxatierapport. Ook bij het verhogen van uw hypotheek (bijvoorbeeld als u gaat verbouwen) is een taxatie verplicht. Meer informatie over de redenenen voor een taxatie.

Informatie over soorten taxaties

Er zijn verschillende soorten taxaties. Taxateurs schatten de waarde van uiteenlopende objecten (bedrijfspanden, woningen, kunstvoorwerpen, ect.) voor verschillende doeleinden (verkoop, verhuur, aankoop). Op deze site kunt u meer informatie vinden over taxaties van woonhuizen (voor particulieren) en bedrijfspanden (ondernemers). Meer informatie over de soorten taxaties.

Taxatie woonhuis

Een taxatierapport geeft aan hoeveel het woonhuis dat u wilt kopen of wilt verkopen waard is. Het rapport wordt uitgevoerd door een deskundige en erkende taxateur. Banken en hypotheekverstrekkers hebben een taxatierapport nodig om er zeker van te zijn dat de vastgestelde waarde betrouwbaar is. Meer informatie over de taxatie van een woonhuis.

Informatie over verschotten

Verschotten zijn de extra kosten die een taxateur gemaakt heeft. De taxateur maakt extra kosten als hij de factoren die de waarde van uw huis kunnen beïnvloeden onderzoekt. Zulke factoren zijn bijvoorbeeld milieuvervuiling, bestemmingsplannen, ontheffingen, bouwverordeningen en afgegeven vergunningen aan anderen die het woongenot kunnen beïnvloeden. Meer informatie over de verschotten.

Informatie over keurmerken taxatie

Er zijn diverse soorten keurmerken. Hieronder treft u alle keurmerken uiteengezet, Meer informatie over de keurmerken.

Taxatie begrippen

Taxatie begrippen klinken soms heel moeilijk maar hieronder treft u een duidelijke uitleg. Meer informatie over de begrippen.

Vragen? Neem contact op!

    Naam:*
    Email:*
    Telefoonnummer:*
    Toevoegingen of opmerkingen:*